Valah - BROKER VAMAL
telefon: +373 22 123-456
Regimuri speciale

Regimuri speciale

REGIMURI SPECIALE

 

 

PERFECȚIONARE ACTIVĂ

 

Regimul vamal de perfecţionare activă permite introducerea şi utilizarea pe teritoriul Republicii Moldova în una sau mai multe operaţiuni de prelucrare a mărfurilor străine, după care acestea sunt scoase în afara teritoriului vamal al Republicii Moldova sub formă de produse compensatoare.

 

Avantajele utilizării regimului:

§ mărfurile străine pot fi introduse, depozitate, utilizate şi prelucrate fără a bloca lichiditățile agentului economic în suma drepturilor de import sau altor plăţi obligatorii în cazul în care s-ar proceda la importul definitiv al acestor mărfuri;

§ oferă agenţilor economici posibilitatea de a utiliza forţa de muncă autohtonă şi capacităţile de producţie de care acestea dispun pentru a produce, din materii prime sau materiale străine, mărfuri destinate exportului;

§ regimul este o formă de stimulare indirectă a exporturilor, întrucât în produsele obţinute din prelucrare pot fi incorporate şi unele materii prime sau materiale din producţie internă.

 

Acest regim este facilitar și se utilizează de mai mulți antreprenori deoarece, în cele mai multe cazuri, operațiunile se efectuează fără încasarea drepturilor de import (cu excepţia taxei pentru proceduri vamale) şi fără aplicarea măsurilor de politică economică <Sistem cu suspendare>. De asemenea, există posibilitatea pentru restituirea drepturilor de import încasate anterior la punerea în liberă circulaţie a mărfurilor străine și scoase de pe teritoriul vamal sub formă de produse compensatoare <Sistem cu restituire>.

 

Regimul de perfecţionare activă se acordă numai persoanelor juridice din Republica Moldova, în baza unei cereri-tip depuse la organul vamal din raza solicitantului, însoțită de documentele confirmative și datele relevante justificării operațiunilor.

 

Operațiunile de perfecționare pot fi diverse: prelucrarea mărfurilor, inclusiv montarea, asamblarea sau fixarea lor la alte mărfuri; transformarea mărfurilor; repararea mărfurilor, inclusiv restaurarea acestora, înlăturarea defectelor, reglarea, și multe alte forme obișnuite de manipulare.

 

În calitate de broker vamal licențiat, compania VALAH oferă serviciile necesare de perfectare a operațiunilor vamale în toate regimurile stabilite de legislația Republicii Moldova. Totodată, specialiștii companiei Vă vor oferi consultanța necesară inițierii, obținerii acordului, derulării și încheierii regimului de perfecționare activă, cu perfectarea declarațiilor vamale corespunzătoare.

 

<<Solicită o consultație>>

 

 

 

 

 

PERFECȚIONARE PASIVĂ

 

Perfecţionarea pasivă este un regim vamal în care mărfurile aflate în liberă circulaţie ori în supraveghere vamală în regim de perfecţionare activă sunt scoase pentru prelucrare sau transformare în afara teritoriului Republicii Moldova, iar produsele compensatoare sunt introduse cu exonerarea, totală sau parţială, de drepturile de import.

 

Mărfurile importate anterior, care în cadrul termenului de garanţie se constată că sunt defecte sau care se defectează în această perioadă, pot fi trimise pentru reparare sau înlocuire cu produse identice sau de acelaşi standard în regim de perfecţionare pasivă.

 

Dacă se dovedeşte că repararea sau înlocuirea mărfurilor a fost făcută gratuit, reimportul mărfurilor reparate ori a celor de înlocuire se face cu exonerare totală de la plata drepturilor de import.

În cazul în care scopul operaţiunii de perfecţionare este repararea mărfurilor cu titlu oneros, reintroducerea mărfurilor se face cu exonerare parţială de drepturile de import, valoarea în vamă pentru produsele compensatoare considerându-se egală cu costurile de reparare.

 

Perfecţionarea pasivă a mărfurilor se efectuează în baza acordului regimului de perfecţionare pasivă eliberat de organul vamal, în baza cererii-tip depuse doar de către persoane juridice.

 

Asupra mărfurilor plasate sub regimul vamal de perfecţionare pasivă se permite efectuarea operaţiunilor prevăzute pentru regimul vamal de perfecţionare activă.

 

În calitate de broker vamal licențial, compania VALAH perfectează toate actele necesare declarării mărfurilor în regim de perfecționare pasivă, în contextul cerințelor și specificului fiecărui client, și asigură suportul necesar derulării fără impedimente și abateri a operațiunilor comerciale externe, oferind consultanța profesională dedicată.

 

 

<<Solicită perfectarea declarației de export în regim de perfecționare pasivă>>

 

valah logo

Cras fermentum odio eu feugiat. Justo eget magna fermentum iaculis eu non diam phasellus. Scelerisque felis imperdiet proin fermentum leo. Amet volutpat consequat mauris nunc congue.

Contacte

Chisinau, MD-2025, Republica Moldova
Bd.Dacia, 49/6

ABV_Moldova@mail.md

+373 22 55 00 97

Adreseaza intrebari